Насіров заперечує зупинку відшкодування ПДВ

Насіров заперечує зупинку відшкодування ПДВ

Укрінформ
Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров заперечує призупинення відшкодування податку на додану вартість, що, нібито, сталося в червні.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

"Не було жодного блокування з відшкодування ПДВ. Всі знають, що відшкодування вже протягом року практично відбувається вчасно, щоб не було простроченого ПДВ. Протягом місяця ми дуже чітко це відстежували. На нашому сайті з початку року є публічний реєстр про план подачі заяв і на сайті казначейства", - заявив він.

За словами голови ДФС, після останнього засідання Кабінету Міністрів, де це питання поставив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, проводяться перевірки на предмет виявлення можливих випадків з невідшкодуванням ПДВ.

"Після минулого засідання кабміну це питання ставилося в Міністерстві фінансів. ДФС отримала кілька доручень провести додаткові перевірки щодо суб'єктів господарювання, які були на спецрежимі (відшкодування ПДВ - ред.) в аграрному секторі або які купували продукцію у підприємств, що були на спецрежимі. Після яких суб'єктам, які ще не отримали відшкодування, казначейство все відшкодує. Реєстри були передані минулого тижня", - заявив Насіров.

Нагадаємо, 6 липня під час засідання уряду Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив відновити відшкодування ПДВ.

"Буде окреме доручення уряду до ДФС провести негайну перевірку у разі  тих випадків (можливих зловживань - ред.) і дати відповідь уряду, а зараз необхідно весь реєстр передати казначейству і компенсувати всім ПДВ", - зазначив Прем'єр.

Раніше, екс-міністр фінансів, народний депутат від БПП Віктор Пинзеник на своїй сторінці у Facebook написав, що в червні повністю припинено відшкодування ПДВ експортерам, і додав, що "назвати відшкодуванням суму в 112 млн грн язик не повертається, за попередні 5 місяців у середньому відшкодували 7,2 млрд грн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-