"Укроборонпром" готовий збудувати завод боєприпасів

Укрінформ
Державний концерн "Укроборонпром" готовий розпочати будівництво заводу з виготовлення боєприпасів і чекає виділення коштів з державного бюджету.

Про це заявив генеральний директор Держконцерну Роман Романов в ефірі "5 каналу".

Романов зазначив, що проектна документація і кошторис для будівництва заводу вже давно готові і направлені в Кабмін. Уряду запропоновано більше 10 варіантів будівництва заводу і як тільки Кабмін ухвалить відповідне рішення, "Укроборонпром" зможе почати роботу.

"Ми створимо сучасне виробництво боєприпасів, яке буде відповідати всім міжнародним стандартам. Значні потужності дозволять не тільки повністю задовольнити потреби Збройних сил України, але й поставляти продукцію на експорт. А це – стабільні валютні надходження до держбюджету. Таким чином, ми компенсуємо виділені кошти", – цитує гендиректора сайт 112.

Він підкреслив, що Україна потребує власного виробництва боєприпасів, оскільки єдиний вітчизняний патронний завод розташований у Луганську, на тимчасово окупованій території, та й його технологічні можливості давно застаріли і не відповідають вимогам часу.

"У нас є інноваційні технології для виготовлення боєприпасів, але досі ми не мали відповідної виробничої бази. Будівництво заводу дасть нам певну незалежність: ми будемо виробляти не тільки новітню зброю, а й снаряди для нього", – заявив гендиректор.

Він додав, що згідно світовому досвіду 40-60% боєприпасів роблять холостими, для навчання військових. Тому виробництво завжди буде затребуване.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-