Нафта дорожчає через скорочення запасів у США

Нафта дорожчає через скорочення запасів у США

Укрінформ
Світові ціни на нафту у четвер зростають, відіграючи дані Американського інституту нафти (API) про скорочення запасів "чорного золота" у США".

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялася на 0,49% - до $49,04 за барель. Ціна ф'ючерса на нафту Brent на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросла на 0,53% - до $47,68 за барель.

Як повідомив API, запаси нафти в США минулого тижня скоротилися на 6,7 мільйона барелів проти очікуваного експертами зниження лише на 2,6 мільйона барелів. Тепер увага ринків зосереджена на майбутній публікації даних про запаси нафти в США від Міненерго країни. Аналітики очікують, що вони знизилися на 2,5 мільйона барелів, або на 0,47%, - до 524,1 мільйона барелів.

"Відскок після дводенного розпродажу (нафти на ринку - ред.) тепер залежить від даних по запасах нафти в США (від Міненерго країни - ред.), нових шоків пов'язаних з Brexit не буде", - наводить газета The Wall Street Journal слова менеджера по роботі з клієнтами OM Financial Стюарта Іва.

Крім того, трейдери відреагували на сильні дані по індексу ділової активності у сфері послуг США від американського Інституту управління поставками (Institute for Supply Management, ISM). У червні показник зріс до 56,5% з травневого індикатора в 52,9%. Аналітики очікували зростання червневого індикатора лише до 53,3%. При цьому індекс зайнятості в секторі в червні також збільшився - до 52,7% до 49,7% у травні. Зростання індексу означає, що ситуація в економіці США покращується, що сприяє зростанню попиту на нафту у світі.

Ціни на "чорне золото" продовжують підтримувати новини з Нігерії про атаки на нафтові об'єкти. У вівторок угруповання "Месники Дельти Нігеру" повідомило, що підірвало свердловину, яка належить американській Chevron, трубопровід "дочки" Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC) і дві магістральні лінії нафтопроводу NNPC. Це зменшує пропозицію нафти у світі.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 48,90 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,23 долара за барель, що на 43 центи вище рівня закриття торгів ($48,80).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-