Банк із російським корінням втретє виграв тендер Фонду гарантування

Банк із російським корінням втретє виграв тендер Фонду гарантування

Укрінформ
Альфа-Банк Україна втретє став банком-агентом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) - на період 2016-2017 років, та продовжуватиме здійснювати виплати гарантованих сум відшкодування вкладникам ліквідованих банків.

Про це йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

"При виборі банку-партнера Фонд проводить відкритий тендер на основі низки критеріїв, зокрема - виконання економічних нормативів НБУ та інших фінансових показників, можливість забезпечувати якісний процес виплат у регіонах. Важливою є стійкість банку в кризові періоди і повне виконання своїх зобов'язань перед вкладниками", - йдеться в повідомленні.

У банку зазначають, що за два роки співпраці з ФГВФО Альфа-Банк Україна в цілому провів виплати вкладникам 42 неплатоспроможних банків. Це становить більше половини банків, кошти яких виплачувалися в період 2014-2015 рр. Банк обслужив понад 166 тис. осіб, або 12% від загальної кількості вкладників, які отримали відшкодування через ФГВФО у цей період. Загальна сума виплат через Альфа-Банк Україна становить майже 9 млрд грн. На сьогодні банк продовжує обслуговувати вкладників Фідобанку, яким за перший тиждень виплат уже відшкодовано 15% сум від загального реєстру.

Довідка. Альфа-Банк Україна - це український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом у Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема, операційні компанії (банки) ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах.

Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва - громадяни Ізраїлю, проживають у Лондоні), Олексій Кузмічов - 18,12%, Пьотр Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі троє - громадяни РФ, проживають у Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-