АМКУ дозволив купити авіапаливний бізнес Лукойла

АМКУ дозволив купити авіапаливний бізнес Лукойла

Укрінформ
Антимонопольний комітет України дозволив компанії "АМІК Україна" придбати частки у статутному капіталі компаній "Лукойл Авіейшн Україна" та "Лук Авіа Ойл", що займаються продажем авіаційного палива в Україні.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

"Надано дозвіл підприємству з іноземними інвестиціями "АМІК Україна" (м.Київ) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Лукойл Авіейшн Україна" (м. Київ), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Надано дозвіл підприємству з іноземними інвестиціями "АМІК Україна" (м.Київ) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Лук Авіа Ойл" (м.Бориспіль, Аеропорт, Київська обл.), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, наприкінці квітня 2015 року австрійська компанія АМІК Energy Management GmbH викупила у російської компанії Лукойл 100% акцій "Лукойл-Україна", яка володіла на той час 240 АЗС і шістьма нафтобазами на території України.

9 лютого цього року компанія "АМІК" звернулась до АМКУ із проханням дозволити придбання вищезгаданих компаній, котрі займаються постачанням авіаційного палива у аеропортах України.

99,9% компанії "Лук-Авіа-Ойл" належить Lukoil aviation b.v (Амстердам, Нідерланди), 0,1% - ТОВ "Лукойл-Аеро" (Москва, РФ). Такий же рівень пайової участі зазначених компаній "Лукойл Авіейшн Україна".

"Лук-Авіа-Ойл" у 2014 році отримало чистий дохід 391,338 млн грн проти 427,486 млн грн у 2013 році, а чистий дохід "Лукойл Авіейшн Україна" відповідно становив 213,148 млн грн проти 369,055 млн грн.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у вересні 2015 року АМКУ оштрафував компанію «Лукойл Авіейшн» на 18 млн грн за зловживання монопольним становищем на ринку авіаційного пального. Комітет виявив, що компанія у межах територій міжнародних авіаційних портів "Харків" та "Одеса" продавав авіаційне пальне за завищеними цінами.

Аби оскаржити рішення про штраф, компанія "Лукойл Авіейшн Україна" подала позов до Господарського суду міста Києва, втім суд пітвердив правомірність штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-