Коболєв розповів, як функціонуватимуть відокремлені від Нафтогазу ланки

Коболєв розповів, як функціонуватимуть відокремлені від Нафтогазу ланки

Укрінформ
Уряд ухвалив реструктуризацію Нафтогазу, яка передбачає передачу під окрему юрисдикцію діяльності з транспортування та зберігання природного газу.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України". 

 "У п'ятницю, 1 липня, Кабінет міністрів України затвердив постанову "Про відокремлення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбору) природного газу", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, передбачається створення акціонерного товариства "Магістральні газопроводи України" та акціонерного товариства "Підземні газосховища України", яким будуть передані відповідні активи ПАТ "Укртрансгаз" та 100% акцій яких будуть перебувати у державній власності.

В нових компаніях-операторах будуть запроваджені стандарти корпоративного управління за принципами ОЕСР.

"Нафтогаз вітає офіційний початок процесу відокремлення функції оператора газотранспортної системи у відповідності до вимог Третього енергетичного пакету ЄС. Узгоджений план дій став результатом компромісу тривалого обговорення з органами державної влади, секретаріатом Енергетичного Співтовариства, представниками Світового банку та ЄБРР. Це рішення наближає Україну до повноцінної інтеграції із загальноєвропейською енергетичною системою", – зазначив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Відповідні нормативні акти мають бути підготовлені протягом 2016-2017 років.

Варто зазначити, що постанова передбачає, що газотранспортні активи будуть передані новому оператору лише після винесення Стокгольмським арбітражем остаточного рішення за позовами між Нафтогазом та Газпромом.

Укртрансгаз залишиться під контролем Нафтогазу до реалізації непрофільних активів та вирішення всіх наявних судових спорів компанії.

План також передбачає, що до передачі ПСГ новому оператору буде проведено глибинний економічний та технічний аналіз газосховищ з метою визначення найбільш ефективної моделі використання та управління ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-