Гройсман пояснив, чому зашкалюють ціни на ліки

Гройсман пояснив, чому зашкалюють ціни на ліки

Укрінформ
Уряд України готує необхідні документи та програми аби найближчим часом демонополізувати український ринок ліків.

Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу “Інтер”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми спростили реєстрацію на ліки, парламент підтримав це рішення, Президент його підписав це означає що фактично найближчим часом ми підготуємо всі необхідні подальші кроки для того щоб цей ринок демонополізувати”, - сказав Гройсман.

Він також сказав, що окрім демонополізації ринку перед урядом стоїть завдання створення цільових прозорих програм з забезпечення ліками хронічно хворих людей.

“Крім того нам треба робити цільові прозорі програми, щоб ми могли хронічно хворим людям давати ефективні ліки по рецептам і по нормальним цінам. І така програма теж буде створена українським урядом”.

Прем'єр-міністр зауважив, що надмірно високі ціни на ліки в України утворилися штучно через монополію на вітчизняному ринку.

“У нас ціни на ліки були абсолютно завищені з однієї причини, бо на ліки була монополія в Україні. Було 5-6 фірм, вони нікого сюди не допускали, продавати ліки можна було тільки через них і тільки ті ліки, які вони вважали за потрібно продавати. В нас не було конкуренції на цьому ринку”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-