Аграрії не отримають мільйонів від ЄІБ через бюрократів - нардеп

Аграрії не отримають мільйонів від ЄІБ через бюрократів - нардеп

Укрінформ
Дія кредитної угоди з Європейським інвестиційним банком на виділення 400 млн євро для аграріїв терміном на 12 років не продовжена на наступний рік через бюрократичні перепони. 

Про це журналістам розповів перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Андрій Журжій, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«На превеликий жаль, ця угода на наступний рік не є продовженою, і тому нею не можна буде скористатися», - сказав Журжій. 

При цьому, він зазначив, що ситуація має системний характер.

«Це не єдиний такий випадок – маємо багато прикладів, коли через бюрократичні неузгодження не вибирається той чи той кредит, і це не через змову, а через непрофесіоналізм», - наголосив Журжій. 

Стосовно кредитної угоди з ЄІБ, за словами першого заступника голови комітету, готується звернення до Міністерства фінансів України з тим, щоби вжити кроки для виправлення ситуації. 

Як повідомлялося, наприкінці минулого року між Міністерством фінансів, Міністерством аграрної політики та Європейським інвестиційним банком було підписано угоду на виділення малим та середнім підприємствам аграрної галузі України 400 млн євро кредиту терміном на 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-