S&P знизило кредитні рейтинги Британії

S&P знизило кредитні рейтинги Британії

Укрінформ
Рейтингове агентство Standard and Poor's слідом за іншими знизило кредитний рейтинг Великобританії відразу на два рівня після референдуму про вихід країни з ЄС.

Про це повідомляє BBC.

"З найвищого ААА рейтинг знижений до АА. Вихід країни з ЄС може призвести до погіршення економічних показників Великобританії, в тому числі її об'ємного фінансового сектора. Результат референдуму може зробити регулятивну політику Великобританії більш непередбачуваною, менш ефективною і менш стабільною", - йдеться в заяві.

Раніше в понеділок фунт стерлінгів значно подешевшав по відношенню до долара. Індекс Лондонської фондової біржі відкрився зниженням на 0,8%. У п'ятницю падіння досягало 8%.

S&P аж до понеділка залишалося єдиним великим рейтинговим агентством, що зберігало найвищу оцінку перспектив британської економіки. В п'ятницю агентство Moody's знизило прогноз по кредитному рейтингу країни на "негативний".

Morgan Stanley також прогнозує зниження потенціалу зростання британської економіки в майбутньому та підвищення її вразливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-