Мінфін Британії хоче заспокоїти ринки після Brexit'у

Мінфін Британії хоче заспокоїти ринки після Brexit'у

Укрінформ
Міністр фінансів Британії Джордж Осборн виступить сьогодні з заявою, яка має сприяти стабілізації ситуації на фінансових ринках після перемоги прихильників Brexit'у на референдумі.

Осборн не робив ніяких публічних заяв після оголошення результатів референдуму з питання про вихід Британії з ЄС.

Як очікується, міністр опублікує свою заяву у понеділок до початку торгів на основних європейських фінансових майданчиках.

Курс фунта після оголошення підсумків референдуму опустився до мінімальних значень за останні 30 років, втративши в ціні відразу майже 10% по відношенню до американської валюти. У неділю курс фунта опустився ще на 2,6% до 1,34 долара.

Раніше міжнародне рейтингове агентство Moody's дало негативний прогноз по кредитному рейтингу Британії, який поки зберігається на рівні AA1.

Також ряд банків заявив про негативні наслідки виходу Британії з ЄС для економіки країни. Так, Bank of America вважають, що високий рівень невизначеності щодо економіки Великобританії змусить інвесторів, у тому числі внутрішніх, відмовитися від вкладень в країну. Економісти банку прогнозують, що у Великобританії після референдуму почнеться рецесія, а прогноз по зростанню ВВП на 2017 рік вони знизили з 2,3% до 0,2%.

Morgan Stanley також прогнозує зниження потенціалу зростання британської економіки в майбутньому та підвищення її вразливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-