США можуть дати Україні ще понад $660 мільйонів

США можуть дати Україні ще понад $660 мільйонів

Укрінформ
У Палаті представників американського Конгресу з'явився законопроект “Щодо виділення асигнувань для Державного департаменту, зарубіжні операції та суміжні програми на 2017 фінансовий рік, а також на інші цілі”, який передбачає допомогу для України в розмірі додаткових $663,465 млн впродовж року.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"З коштів, передбачених цим законом, не менш як $337,857 млн мають бути доступними для отримання допомоги Україні", - йдеться в розділі 7069 законопроекту

При цьому вказується, що на додаток до цієї суми в якості підтримки також виділяється $325,608 млн, у тому числі за рахунок кредитних гарантій. Щоправда, зазначається, що фінансування виділятиметься за умови "попередніх консультацій з відповідними комітетами Конгресу, а також дотримання звичайних процедур інформування комітетів з асигнувань".

Крім того, в тексті документа йдеться, що жодні бюджетні кошти США не можуть бути надані урядові будь-якої пострадянської країни, яка підтримала російську анексію Криму, а також на фінансування заходів чи програм, які визнають суверенітет РФ над українським півостровом.

При цьому прописуються заходи для адміністрації США, спрямовані на те, щоб орієнтувати міжнародні фінансові інституції голосувати проти будь-якої форми підтримки країн, в тому числі, позик, кредитів, гарантій, якими порушується суверенітет і територіальна цілісність України. Ці умови залишатимуться чинними, поки Україна не відновить свій суверенітет над Кримом, наголошується в законопроекті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-