Укргазвидобування відхрестилося від планів на бізнес Онищенка

Укргазвидобування відхрестилося від планів на бізнес Онищенка

Укрінформ
Державне ПАТ "Укргазвидобування" не веде переговорів з пов'язаними з народним депутатом Олександром Онищенком компаніями з викупу їх частки в спільному бізнесі.

Про це заявила директор з правових питань ПАТ "Укргазвидобування" Олена Кобець, повідомляє БізнесЦензор з посиланням на прес-службу компанії.

"ПАТ "Укргазвидобування" не вело переговорів ні з Олександром Онищенком, ні з ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "ХАС", які працюють за договорами спільної діяльності, щодо викупу цих товариств. "Укргазвидобування" не має і не мало жодних зобов'язань за таким викупом", - заявила Кобець.

Однак, за словами топ-менеджера, "Укргазвидобування" вимагала від представників цих товариств пояснення причин невиконання ними планових показників видобутку вуглеводнів і наполягала на необхідності своєчасного виконання операторами спільної діяльності своїх зобов'язань, включаючи податкові.

Відзначається, що до позитивних зрушень ці переговори не привели. Не було знайдено і способу позасудового завершення дії договорів з ними про спільну діяльність.

В результаті, на початок 2016 року ПАТ "Укргазвидобування" ініціювало судові процеси про розірвання цих договорів. Поки що ці процеси тривають.

Як повідомлялося, раніше народний депутат Олександр Онищенко (група "Воля народу") заявив, що має намір погасити 1,3 млрд грн боргу зі сплати ренти після того, як державне ПАТ "Укргазвидобування" виплатить 2 млрд грн, нібито обіцяні як компенсацію за вкладені в спільні підприємства інвестиції.

15 червня 2016 року детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) в рамках розслідування корупційної схеми із перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було проведено 37 обшуків у Львові, Дніпрі і Києві. В результаті було затримано 10 осіб, підозрюваних у причетності до газової схеми.

За результатами розгляду клопотань детективів Національного антикорупційного бюро України, погоджених з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо всіх 10 осіб, затриманих в ході обшуків 15 червня, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави становить більше 1 млрд грн.

16 червня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про направлення до Верховної Ради подання про позбавлення недоторканності Онищенка. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький приніс до Ради подання на арешт Онищенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-