Через підвищення тарифів кількість субсидій зросла на дві третини - Держстат

Через підвищення тарифів кількість субсидій зросла на дві третини - Держстат

Укрінформ
У січні–квітні 2016 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 1,64 млн домогосподарств, у той час як у січні-травні цього року – 2,74 млн домогосподарств. Таким чином, травневе підвищення тарифів, порівняно з квітнем, збільшило кількість субсидіантів на дві третини.

Про це свідчать зведені дані Державної служби статистики України.

При цьому протягом січня-квітня цього року субсидії для відшкодування витрат на оплату ЖКП було призначено 1,7 млн домогосподарств, у той час як протягом січня-травня – уже 2,2 млн домогосподарств.

Питома вага містян у показнику січня-квітня становила 64% (1,1 млн домогосподарств), у показнику січня-травня - уже 68,7% (1,5 млн домогосподарств).

Найбільша кількість отримувачів субсидій припадає на Тернопільську та Сумську області (46,6% та 45,0% відповідно), найменша – в Одеській та м.Києві (9,9% та 15,0% відповідно).

Загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у січні–травні 2016р. становила 2,3 млрд грн ( у січні-квітні – 2,06 млрд грн), що у 9 разів або на 2,074 млрд грн більше відповідного показника 2015 р.

Із згаданого обсягу коштів на містян припадає 1,3 млрд грн, на селян – 0,99 млрд грн.

Як стверджують у Держстаті, середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство в травні 2016 р. збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року на 54,9% - до 414,5 грн.

При цьому кожен десятий прохач субсидій (усього 0,25 млн домогосподарств) просив та отримав субсидію готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, з яких 198,2 тис домогосподарств – у сільській місцевості. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-