Міжнародні фінансисти побачили ознаки стабільності для інвестицій в Україну

Міжнародні фінансисти побачили ознаки стабільності для інвестицій в Україну

Укрінформ
Міжнародна фінансова корпорація (IFC), штаб-квартира якої розташована у Вашингтоні, констатує наявність перших ознак макроекономічної стабільності в українській економіці, а також умов для залучення великих інвестицій, зокрема, в агропромисловий бізнес країни.

Таку оцінку висловив у вівторок під час Українсько-американського аграрного конгресу в столиці США регіональний менеджер IFC по Україні та Білорусі Руфат Алімарданов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна впродовж останніх кількох років переживає складний перехідний період. Цього року ми починаємо бачити перші ознаки поліпшення - ми бачимо поліпшення макростабільності, ми бачимо лібералізацію щодо руху капіталу. Настав час, коли нам слід подумати про нові інвестиції та нові проекти", - зазначив представник Міжнародної фінансової корпорації.

Він підкреслив, що за останні кілька років IFC вже інвестувала в Україну близько $845 млн. "На сьогоднішній день аграрний сектор - у всьому ланцюжку виробництва - представляє більш як половину інвестицій і фінансування IFC в Україні. Для нас це пріоритет і фокус", - сказав Алімарданов.

Разом з тим, він висловив сподівання, що розмір інвестицій в майбутньому удасться збільшити. Проте для цього необхідно подолати чимало проблем, що залишилися, у тому числі, спростити механізми ведення бізнесу в Україні і поліпшити доступ до фінансування, особливо для середніх і малих підприємств.

За словами представника IFC, корпорація теж докладає до цього свої зусилля, але необхідна і державна підтримка. "Першу роль, яку може зіграти держава, - це саме забезпечити ділове середовище - просте і зрозуміле для інвесторів", - підкреслив він. Крім того, необхідно працювати над подоланням поліпшення макроекономічної стабільності, і тоді інвестори почнуть заходити на український аграрний ринок - як зовнішні, так само і внутрішні, зазначив представник IFC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-