Світові індекси зростають на тлі очікувань, що Brexit не підтримають

Світові індекси зростають на тлі очікувань, що Brexit не підтримають

Укрінформ
Одразу три опитування показали, що противники Brexit у Великій Британії зараз переважають. На тлі цього зросли акції на провідних світових фондових ринках. Фунт стерлінгів також посилив свої позиції.

Про це повідомляє Німецька хвиля

На світових фондових ринках спостерігається зростання вартості акцій на тлі публікації результатів опитувань щодо можливих результатів референдуму про Brexit. Одразу три опитування громадської думки показали, що прихильники подальшого перебування Великої Британії в ЄС наразі перебувають у більшості.

"Позитивне відкриття європейських торгів спостерігається після того, як опитування та ставки букмекерів щодо Brexit за вихідні показали, що кампанія прихильників подальшого перебування в ЄС відновлює деякі втрачені позиції і в деяких випадках відновлює свою перевагу перед референдумом щодо членства Великої Британії в Євросоюзі, який відбудеться у четвер", - пояснив керівник відділу досліджень у компанії Accendo Markets Майк ван Дулкен.

Зранку понеділка на європейському ринку акцій британський індекс FTSE 100 показав зростання на 1,8%, німецький DAX 30 - на 2,3%, а французький CAC 40 - на 2,6%. Курс британського фунта стерлінгів у понеділок також зріс на 1,5% по відношенню до долара.

Зростанням відзначилися також азійські майданчики. Так, акції у Гонконгу зросли майже на 2%, що є найбільшим зростанням за один день протягом майже місяця. Зокрема, індекс Hang Seng зріс на 1,7%, а China Enterprises - на 1,8%. У Токіо торги закрилися підйомом на 2,34%, у Сіднеї та Сеулі - на 1,82% та 1,42% відповідно. Китайський Shenzhen Composite Index додав 0,44%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-