У Київенерго скаржаться, що Нафтогаз

У Київенерго скаржаться, що Нафтогаз "душить" штрафами

Укрінформ
Через штрафні санкції за  вже погашені борги на сьогодні арештовано рахунки 104-х українських підприємств теплокомуненерго.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі "Київенерго".

"Блокування роботи українських енергокомпаній через штрафні санкції за погашені борги набуло масштабів загрози енергетичній безпеці всієї України. На сьогодні арештовано рахунки 104-х українських підприємств теплокомуненерго (ТКЕ)", - заявляють в "Київенерго".

Як стверджують у компанії, загальна сума нарахованих НАК «Нафтогаз України» штрафів перевищує 10 млрд грн, з яких 4,4 млрд грн знаходяться у виконавчому провадженні.

"Компанії не можуть виконувати зобов'язання з підготовки тепломереж до опалювального сезону, проводити ремонти та реконструкції обладнання та мереж, платити податки й зарплати", - наголошують в "Київенерго".

При цьому, як пояснюють у компанії, причини затримок розрахунків енергокомпаній за газ знаходяться в площині регулювання галузі.

"Основні з них – несвоєчасна компенсація різниці в тарифах, затримки фінансування держбюджетом пільг та субсидій, незбалансована нормативна база з розрахунками за газ, тепло- та електроенергію, а також борги всіх категорій споживачів за спожите тепло та електрику і відсутність дзеркального джерела погашення газових штрафних санкцій", - коментують у "Київенерго".

Як повідомлялося, на початку червня всі рахунки "Київенерго", в т.ч. зарплатний, були заарештовані через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України» у розмірі 372 млн грн, накладені на вже сплачені газові борги 2013-2014 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-