У ДФС назвали зарплату більшості офіційно працюючих українців

У ДФС назвали зарплату більшості офіційно працюючих українців

Укрінформ
З 9 мільйонів офіційно працевлаштованих українців заробітна плата на рівні мінімальної виплачується 5 млн осіб.

Про це на засіданні круглого столу: «Тенденції міжнародного оподаткування: висновки для України», заявив начальник Департаменту адміністративного оскарження та судового супроводження ДФС України Дмитро Донець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні протягом багатьох років існує велика проблема - фізичні особи не бажають платити податки. У нас низький рівень податкової культури. Якщо проаналізуємо статистику, то побачимо, що офіційна заробітна плата виплачується близько 9 млн особам, якщо подивимось скільки всього працездатного населення - це близько 16 млн. При цьому, з цих 9 млн, треба враховувати, у 5 млн - заробітна плата є на рівні мінімальної, фактично сплачують податки 4 млн працездатних осіб. Це величезна проблема», - сказав він.

Нагадаємо, станом на початок 2015 року кількість зайнятого населення в Україні становила 18,1 млн осіб. При цьому, в Україні спостерігається багаторічна тенденція до зменшення кількості зайнятого населення. Наприклад, за даними Державної служби зайнятості, за підсумками 2014 року кількість зайнятого населення зменшилася на 1,2 млн осіб порівняно з показниками 2013 року.

Учора під час засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яка розглядала питання підвищення тарифів на тепло та гарячу воду, народний депутат України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що субсидії на житлово-комунальні послуги вже призводять до низки негативних факторів, зокрема, поглиблюють тінізацію фонду заробітної плати.

"У нас почали зменшуватися надходження до місцевих бюджетів. Люди просять занижувати їм офіційну заробітну плату, а решту платити у конвертах, щоб потрапити у категорію субсидіантів. Субсидії поглиблюють тінізацію фонду заробітної плати", - зазначила Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-