Гройсман запустив нові гідроагрегати на Дністровській ГАЕС

Гройсман запустив нові гідроагрегати на Дністровській ГАЕС

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман здійснив автоматичний послідовний пуск трьох гідроагрегатів Дністровської ГАЕС у м.Новодністровську Чернівецької області для включення їх у Об'єднану енергосистему України. Послідовний пуск з головного щита управління гідроагрегатів з набором навантаження 972 МВт був здійснений уперше за історію роботи станції. 

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, приїзд Володимира Гройсмана на Дністровську ГАЕС відбувся у рамках робочої поїздки Прем'єр-міністра до Чернівецької області у п'ятницю, 10 червня. 

Голова уряду оглянув верхню водойму ГАЕС, машинну залу станції, ознайомився зі станом будівництва шахти гідроагрегату №4 та роботою комплексного розподільчого електрогазового пристрою. 

Прем'єр-міністр також поспілкувався з колективом станції. 

"Розвиток гідроенергетики потрібно не зупиняти, а пришвидшувати", - заявив Гройсман, звертаючись до працівників Дністровської ГАЕС. 

Він зазначив, що галузь гідроенергетики має отримати чіткий план підтримки на найближчі десять років, що забезпечить стратегічне планування її розвитку. 

Гройсмана супроводжують два віце-прем'єри - Володимир Кістіон і Геннадій Зубко, генеральний директор ПАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота та інші високопосадовці.

Будівництво 3-го гідроагрегату ГАЕС тривало два роки. Реалізація першої черги ГАЕС розпочалася 1989 року, перший агрегат було запущено у 2010 році. Згідно з початковим проектом, Дністровська ГАЕС у Новодністровську Чернівецької області має складатися із 7 гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 у насосному, що ставить її на шосте місце у світі за встановленою потужністю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-