Тимошенко розказала, як вимивають 35 мільярдів

Тимошенко розказала, як вимивають 35 мільярдів "субсидійних" коштів

Укрінформ
Субсидії на житлово-комунальні послуги вже призводять до низки негативних факторів, зокрема, поглиблюють тінізацію фонду заробітної плати.

Про це під час засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, заявила народний депутат України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас почали зменшуватися надходження до місцевих бюджетів. Люди просять занижувати їм офіційну заробітну плату, а решту платити у конвертах, щоб потрапити у категорію субсидіантів. Субсидії поглиблюють тінізацію фонду заробітної плати", - зазначила Тимошенко.

При цьому, за її словами, підвищенням тарифів на "гачок субсидій" буде посаджено до 70% населення країни.

"Субсидії вже торкаються 50% громадян, а у перспективі ця цифра зросте до 70%. Це практично уся країна буде посаджена на гачок субсидій", - заявила вона.

Лідер "Батьківщини" вважає, що субсидії жодним чином не стимулюють до економії газу в країні: "Якщо людина, отримуючи субсидії, платить стільки ж, скільки і раніше, то вона не вмотивована заощаджувати споживання газу".

Вона також наголосила на негативній корупційній та соціальній функції субсидій.

"Субсидії платяться з державного бюджету. Якщо там заклали 35 млрд грн на субсидії, то їх не доплатили на пенсії та заробітні плати. Ці кошти напряму направляються до Укргазвидобування та Нафтогазу, а потім вимиваються", - заявила Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, у ході засідання НКРЕКП директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко зазначив, що субсидії в країні отримує майже 5,5 млн домогосподарств або 37% українців. За його словами, українці, що отримують субсидії, витрачають на житлово-комунальні послуги близько 8,11% своїх доходів, а держава компенсує на одне домогосподарство в середньому близько 1200-1400 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-