Україна за рік збільшила золотовалютні резерви на третину

Україна за рік збільшила золотовалютні резерви на третину

Укрінформ
За попередніми даними міжнародні резерви України на 1 червня 2016 року становили $13,536 млрд в еквіваленті.

Про це інформує прес-служба НБУ.

"За попередніми даними міжнародні резерви України на 1 червня 2016 року становили $13,536 млрд в еквіваленті. Після скорочення обсягу резервів у березні, їх обсяг зростає другий місяць поспіль. Протягом травня він збільшився на 2,2% або $295 млн, перевищивши рівень, досягнутий на початок 2016 року. За останні 12 місяців резерви зросли на 36,5%", - йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що збільшення резервів у травні відбулося насамперед завдяки купівлі регулятором іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку та поповнення резервів: "Чиста купівля валюти Національним банком протягом місяця становила $332,7 млн. Аукціонів з продажу валюти Національний банк протягом травня не проводив".

Нарощуванню резервів також сприяло надходження на користь уряду $271,1 млн.

"Збільшення резервів відбулося незважаючи на проведення платежів уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі $176,8 млн. У тому числі $124,8 млн було спрямовано на обслуговування за державними цінними паперами", - повідомили в НБУ.

У травні уряд та Національний банк сплатили на користь Міжнародного валютного фонду $52,3 млн.

"За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 місяці імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій уряду та Національного банку України", - інформує прес-служба регулятора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-