У Нафтогазі

У Нафтогазі "остудили" Міллера: Газ купуватимемо, якщо Газпром знизить ціну

Укрінформ
"Нафтогаз" запропонував "Газпрому" спочатку подумати над тим, як зробити російський газ дешевшим за реверсний європейський. І тільки потім вже заявляти, що Україна відновить його закупівлі.

Відновлення імпорту газу з РФ можливо за умови конкурентної (найнижчої) ціни та узгодження чергового "зимового пакету". Про це ще раз повідомили в НАК "Нафтогаз України" після того, як глава "Газпрому" Олексій Міллер поспішив заявити, що Україна "просить" відновити постачання російського газу, пише DT.ua.

"Позиція "Нафтогазу" є незмінною протягом останніх 1,5 років: закупівля газу у "Газпрому" можлива, якщо російська компанія запропонує нижчу ціну, ніж європейські постачальники", - йдеться в повідомленні прес-служби НАК у вівторок, 7 червня. У "Нафтогазі" також зазначили, що в переговорах з "Газпромом" економічно обгрунтованою ціною російського газу вважатимуть "ціна на рівні "хаб мінус транспорт".

У НАК нагадали, що направили "Газпрому" пропозицію підписати доповнення до контракту, яке дозволить "Газпрому" повернутися в коло потенційних постачальників "Нафтогазу". Підписання такого документа є стандартною комерційною практикою між компаніями з 2014 року. Це додаток покликаний врегулювати спірні питання щодо умов постачання російського газу в Україну протягом наступних трьох кварталів (з липня по березень 2016-2017 – ред.). і є частиною "зимового пакету".

Як відомо, раніше голова Газпрому Олексій Міллер заявив, що Нафтогаз, нібито, просить відновити експорт російського газу до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-