Міллер каже, що Київ знову хоче купувати російський газ

Міллер каже, що Київ знову хоче купувати російський газ

Укрінформ
"Газпром" отримав лист від "Нафтогазу" з проханням про відновлення поставок газу, повідомив глава газового холдингу Олексій Міллер.

Про це повідомляє ТАСС.

"Так, дійсно, вчора ми отримали офіційний лист від керівника "Нафтогазу України" з проханням про відновлення постачань російського газу. Мова йде від дев'яти місяцях: другому півріччі 2016 р. і першому кварталі 2017 р. тобто про всю майбутню зиму та період підготовки до неї", - сказав Міллер журналістам.

Як повідомляв Укрінформ, "Нафтогаз України" готовий відновити закупівлю російського газу, якщо ціна на нього буде нижчою за європейську.

"Якщо ціна буде нижчою, ніж та, яку нам пропонують з європейського напрямку, то з точки зору мінімізації витрат споживачів і просто раціонального сенсу, буде правильно купувати цей газ зі східного напрямку", – заявив голова правління компанії Андрій Коболєв.

За його словами, "Нафтогаз" продовжує переговори з "Газпромом" щодо умов закупівлі газу і готовий відновити імпорт в III кварталі. 2016 р.

Нагадаємо, в останній раз Україна купувала російський газ – 2 мільярди кубометрів для своїх сховищ для проходження зими – в кінці листопада 2015 року, після чого знову припинила його закупівлі.

Зараз Київ очікує рішення Стокгольмського арбітражного суду з двома позовами. Перший стосується купівлі/продажу газу між Україною і РФ, другий - умов транзиту російського газу через територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-