Уряд Азербайджану знизив тарифи на транспортування

Уряд Азербайджану знизив тарифи на транспортування "Новим шовковим шляхом"

Укрінформ
Транзитні тарифи на транспортування вантажів контейнерними потягами "Новим шовковим шляхом" по території Азербайджану на третину знижено.

Про це заявив в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу Акіф Мустафаєв - глава делегації Азербайджану на Міжнародному форумі «Торгівля, транспорт, митниця: діалог, співробітництво, координація», який став головним заходом Транспортний тиждень - 2016.

"Після виконання експериментального рейсу по маршруту "Нового шовкового шляху" контейнерним потягом, відправленим у січні з Іллічівська через Азербайджан до станції Достик Казахської дороги, що на кордоні з Китаєм, керівництво Азербайджану вирішило ввести знижки на транзитні тарифи при транспортуванні вантажів цими потягами. Причому президент Ільхам Алієв ввів відчутні знижки на транспортування вантажів з України, що переміщаються з порту Іллічівськ через чорноморські порти Грузії, а також через Азербайджан, Казахстан до кордону з Китаєм. Якщо раніше транзит 40-футового контейнера через територію Азербайджану обходився у п'ять з половиною тисяч доларів, то зараз - лише три з половиною тисячі", - зазначив Мустафаєв.

Завдяки цьому щомісяця зростатимуть обсяги вантажопотоків на маршруті "Нового шовкового шляху" з Китаю до Європи, причому перевезення здійснюються за стандартами Євросоюзу, наголосив національний секретар міжнародної програми співробітництва в галузі транспорту TRACECA.

Водночас скорочуються терміни перебування контейнерних потягів у дорозі. Якщо в січні потяг доставив вантаж з Іллічівська на китайский кордон протягом одинадцяти з половиною діб, то зараз транспортування вантажів за цим маршрутом, в обхід Росії, триває дев'ять діб.

"Прискоренню руху вантажів сприяє також дотримання сучасних процедур митного оформлення співробітниками відповідних відомств країн-партнерів", - підсумував Мустафаєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-