МВФ прямо не вимагає підвищувати пенсійний вік і продавати землі - Гринів

МВФ прямо не вимагає підвищувати пенсійний вік і продавати землі - Гринів

Укрінформ
Меморандум про співпрацю з Міжнародним валютним фондом, який дозволить отримати Україні наступний транш кредиту, не містить прямих вказівок про підняття пенсійного віку та продаж землі.

Про це під час засідання Погоджувальної ради заявив керівник фракції БПП Ігор Гринів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не хотів би, щоб спекулювали підняттям пенсійного віку, продажем землі тощо, бо це неправда, у програмі співпраці з Міжнародним валютним фондом для отримання наступного траншу кредиту прямих рішень немає цих", - сказав він.

Водночас Гринів зазначив, що для виконання умов співпраці з МВФ парламент має ухвалити низку законів. Лідер фракції БПП закликав народних депутатів вже в цей четвер, 2 червня, проголосувати окремі з таких законів.

"Виходу з кризи, як і виходу з будь-якої іншої хвороби, не буває без певних ліків. Ці ліки часто бувають гіркі. І не треба сприймати закони, які ми називаємо законами, пов'язаними з Меморандумом співпраці з МВФ як якась ціна, яку ми платимо за кредити. Це - неправда. Насправді, ті пропозиції, які йдуть від МВФ, це ті ліки, які повинно прийняти українське суспільство, щоб вилікуватися від хвороби, у якій зараз знаходиться. Звичайно, ключова роль в цьому буде парламенту", - додав Гринів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-