Суд залишив без розгляду позов Фірташа щодо ОПЗ

Суд залишив без розгляду позов Фірташа щодо ОПЗ

Укрінформ
Южний міський суд Одеської області залишив без розгляду позов компанії Ostchem Holding Limited, що контролюється Дмитром Фірташем, про примусове виконання на території України рішення Стокгольмського арбітражу по Одеському припортовому заводу.

Про це йдеться в ухвалі суду від 18 травня, яка оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Клопотання представника Ostchem Holding Limited ОСОБА_1 про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України Надзвичайного Рішення Арбітражного інституту Стокгольмської торгової палати по справі №ЕА 2016/46 від 31.03.2016 року у справі за позовом Ostchem Holding Limited до ПАТ "Одеський припортовий завод" та зобов'язання ПАТ "Одеський припортовий завод" протягом строку до 31 серпня 2016 року утримуватись від відчуження чи обтяження (заставою, забезпеченням, правом при тримання чи будь-яким іншим способом) будь-якого належного йому нерухомого майна, наклавши арешт залишити без розгляду", - йдеться у резулятивній частині ухвали.

Позов був відхилений у зв'язку з тим, що Ostchem не надав суду заяву про забезпечення позову, оформлену належним чином.

Згідно з ухвалою, Ostchem має право повторно звернутися до суду з позовом або подати апеляцію.

Нагадаємо, у результаті забезпечення даного позову Ostchem Holding Limited могла зупинити будь-які дії, повязані з приватизацією підприємства. Зокрема, компанія вимагала зобов`язати ПАТ "Одеський припортовий завод" до 31 серпня 2016 року утримуватись від відчуження чи обтяження (заставою, забезпеченням, правом при тримання чи будь-яким іншим способом) будь-якого належного йому нерухомого майна. Дана вимога містилася в контексті клопотання про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України Надзвичайного Рішення Арбітражного інституту Стокгольмської торгової палати по справі №ЕА 2016/46 від 31.03.2016 року у справі за позовом Ostchem Holding Limited до ПАТ «Одеський припортовий завод".

Нагадаємо, щодо "Одеського припортового заводу" також розглядається позов у Київському апеляційному госпсуді. Компанія "Нортіма" намагається відстояти результати приватизації ОПЗ від 2009 року через визнання недійсним рішення конкурсної комісії від 29 вересня 2009 року, викладеного в протоколі №2 від 29.09.2009, про відмову визнати ТОВ "Нортіма" переможцем конкурсу. Позивач (Товариство з обмеженою відповідальністю "Нортіма") також вимагає укласти договір купівлі-продажу 99,6% акцій ОПЗ на підставі першої приватизації заводу.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня Кабінет міністрів прийняв рішення щодо умов приватизації 99,6% Одеського припортового заводу. ФДМУ розраховує продати об’єкт у кінці липня 2016 року.

Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-