Ядерне сховище окупиться Україні за два роки - Насалик

Ядерне сховище окупиться Україні за два роки - Насалик

Укрінформ
Спільний проект НАЕК "Енергоатом" та американської компанії Holtec International з будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива економічно вигідний Україні, позбавить країну залежності від РФ та окупиться за два роки.

Про це в ході енергетичного конгресу "Енерго Весна 2016" заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це не тільки високоекономічний проект, який окуповується практично за 2 роки, а й можливість відмовитись від послуг Росії", - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, сховище для відпрацьованого ядерного палива будує на Чорнобильській АЕС американська компанія Holtec International. Сховище будують за кошти міжнародних донорів і планують здати в експлуатацію у 2017 році, разом із новою аркою над зруйнованим 4-м реактором. Проектування та будівництво сховища здійснює НАЕК «Енергоатом». Американська компанія здійснює постачання спеціального устаткування для сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива, його транспортування, а також відповідних технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-