За рік Укрнафта

За рік Укрнафта "скотилася" у мільйонні збитки

Укрінформ
У 2015 році Укрнафта отримала чистий збиток у розмірі 5,441 млн грн проти прибутку у розмірі 1,265 млн грн в 2014 році.

Відповідні дані оприлюднені на сайті Укрнафти.

"У 2015 році ПАТ "Укрнафта" отримало чистий збиток у розмірі 5,441 млн грн згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, порівняно з прибутком у розмірі 1,265 млн грн в 2014 році", - повідомляє компанія.

Зазначається, що на фінансові результати вплинуло суттєве зниження базового операційного прибутку.

Проте більшою мірою погіршення фінансових показників ПАТ «Укрнафта» пояснюється низкою негрошових операцій з обліку резервів, які були проведені наприкінці четвертого кварталу відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності. Зокрема, були нараховані резерви за податковими зобов'язаннями на суму 2,6 млрд грн; штраф за несвоєчасну виплату дивідендів у розмірі 1,6 млрд грн; резерви з проблемної дебіторської заборгованості в розмірі 6,2 млрд грн, а також низка інших нарахувань. За результатом консультацій з аудиторами керівництво компанії визнало за потрібне врахувати ці резерви, хоч вони істотно вплинули на фінансовий результат компанії.

Водночас протягом останнього кварталу 2015 року до державного бюджету були виплачені дивіденди за 2011-2014 роки в розмірі 2,41 млрд грн. На сьогодні сплачено всі дивіденди, що належать мажоритарному акціонерові.

Незважаючи на заявлені збитки, базові виробничі показники компанії залишалися стабільними протягом всього року, навіть в умовах важкої і нестабільної ринкової кон’юнктури. Однак правління вважає життєво необхідним підвищити рівень інвестицій для збільшення обсягу виробництва і підвищення фінансових показників.

У 2015 році ПАТ «Укрнафта» увійшло в десятку найбільших платників податків України. Проте існує значна податкова заборгованість, яку компанія була не в змозі виплатити протягом року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-