Антимонопольний комітет завершив розслідування

Антимонопольний комітет завершив розслідування "змови" на АЗС

Укрінформ
Антимонопольний комітет України завершив розслідування щодо наявності антиконкурентних узгоджених дій при встановленні роздрібних цін на пальне та відправив попередні висновки суб’єктам господарювання. 

Про це інформує прес-служба АМКУ.

"Антимонопольним комітетом надіслані суб’єктам господарювання попередні висновки у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Відповідне рішення Комітетом буде прийнято у встановлений законодавством строк", - йдеться в повідомленні.

В АМКУ нагадують, що за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій законом України "Про захист економічної конкуренції" передбачено накладення штрафу у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання за рік, що передував року накладення штрафу.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не виключив, що подорожчання пального на деяких АЗС може бути наслідком картельної змови, та запланував на наступному тижні провести нараду з керівництвом АМКУ для визначення правових інструментів реагування щодо цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-