США прийняли проект бюджету міноборони: Україні $150 мільйонів

США прийняли проект бюджету міноборони: Україні $150 мільйонів

Укрінформ
Палата представників Конгресу США у середу на засіданні прийняла проект бюджету міністерства оборони на 2017 фінансовий рік на загальну суму 610.5 мільярдів доларів.

В документі закладена допомога Україні в обсязі 150 мільйонів доларів, повідомляє Bloomberg.

«Нам довелося зробити важкий вибір… Ми не повинні посилати нікого на місії, для яких вони не повністю готові», - прокоментував хід дебатів по бюджету представник республіканців від штату Техас.

У прийнятому документі також вказано, що 680 млн доларів у наступному році планується витратити на навчання і оснащення іракських сил, в тому числі додаткові 50 млн доларів для підтримки курдських бойовиків. Також передбачено збереження військ США в Афганістані кількісним складом 9,8 тисяч осіб в наступному році, замість запланованих 5,5 тисяч осіб.

Стратегія, закладена в основі бюджету наступного року, базується на продовженні боротьби проти «Ісламської держави», підтриманні європейських та інших союзників США.

Ухвалення бюджету цього року стосуватиметься двох президентських адміністрацій: Обами та його наступника. Білий дім вже повідомив про накладання вета на документ. Попередньо відомо, що президент має намір просити Конгрес для виділення додаткових асигнувань для боротьби проти «Іісламської держави» і продовження інших військових операцій за кордоном.

Як відомо, президент США Барак Обама підписав оборонний бюджет на 2016 рік в кінці листопада минулого року, у ньому було передбачено виділення 300 мільйонів доларів на військову допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-