МВФ: місія досягла згоди з владою України

МВФ: місія досягла згоди з владою України

Заява
Укрінформ
В період з 10 по 18 травня Київ відвідала місія Міжнародного Валютного Фонду з метою продовження обговорення другого перегляду в рамках програми розширеного фінансування (EFF).

Про це йдеться в прес-релізі МВФ, який є в розпорядженні Укрінформу.

Після закінчення візиту, голова місії пан Рон ван Руден зробив наступну заяву: "Місія досягла згоди на рівні експертів з представниками органів влади стосовно заходів, які є необхідними для завершення другого перегляду в рамках програми розширеного фінансування. Ці домовленості мають бути затверджені керівництвом МВФ і Радою виконавчих директорів Фонду".

За словами Рудена, перебуваючи у складних умовах, Україна за останній рік досягла значного прогресу у відновленні економічної стабільності.

"Неухильне виконання структурних і інституційних реформ наразі є критично важливим для перетворення нещодавно досягнутого підйому на стабільне і суттєве зростання, а непохитна рішучість у боротьбі з корупцією постає "лакмусовим папірцем" здатності уряду зберегти широку внутрішню і міжнародну підтримку своєї політики", - зазначив він.

Тому, додав Руден, важливо, "щоб влада зміцнила свої зусилля для закріплення фіскальної і фінансової стабільності, рішучого підвищення прозорості і забезпечення верховенства закону, а також для реформування великого і неефективного сектору державних підприємств. Реалізація рішучих заходів в цих сферах прокладе шлях для винесення результатів перегляду на Раду виконавчих директорів МВФ, що очікується в липні 2016 року".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-