Держава повертає ваговий контроль на дороги - Омелян

Держава повертає ваговий контроль на дороги - Омелян

Укрінформ
Одним із головних напрямків Міністерства інфраструктури є відновлення державного контролю за вагою вантажівок на дорогах України.

Про це заявив глава відомства Володимир Омелян, інформує прес-служба міністерства.

"Позиція була однозначна - держава повертає контроль на дороги! Не може бути ситуації, коли замість дозволених 40 тонн перевізник везе 60-130 тонн! Це не лише персональний ризик водія, коли автомобіль, не пристосований для такої ваги, скоїть ДТП і спричинить його каліцтво чи смерть, а й руйнація дорожнього полотна з наступною небезпекою для інших учасників дорожнього руху", - наголосив Омелян.

Міністр зазначив, що держава просто вимагає дотримання українського законодавства, - нормативними документами передбачено здійснення перевезення вантажів із загальною масою не більше 40 тонн.

"Ми повинні покласти край знищеним дорогам заради одномоментного персонального прибутку! З цією метою на дороги вийшли спільні групи транспортної інспекції, Нацполіції, СБУ. Міністерство попереджало давно - контроль буде, безкарність зникне! Держава - це не лише привілеї, але й обов'язки", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-