Ан-225

Ан-225 "Мрія" здійснив комерційний переліт до Австралії

Укрінформ
Об 11.45 за місцевим часом найбільший у світі вантажний літак українського виробництва Ан-225 «Мрія» приземлився в аеропорту австралійського міста Перт.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, літак зустрічають понад 10 тисяч гостей, а також посол України в Австралії Микола Кулініч та Глава Союзу українських органзації Австралії Стефан Романів.

Основна мета прибуття Ан-225 «Мрія» до Перта (Австралія) - комерційний контракт. Австралії потрібно було швидко доставити з Праги важливий і великогабаритний вантаж - електрогенератор вагою понад 130 тонн. Це було термінове замовлення електростанції, де не могли чекати, поки морем прийде сюди великий вантаж. Шукаючи шляхи транспортування, австралійці обрали найкращий варіант - українську «Мрію».

Наразі на рахунку «Мрії» 240 світових рекордів. У тому числі, перевезення найважчого вантажу: комерційного - 247 т, комерційного моновантажу - 187,6 т (генератор для електростанції разом зі спеціальною рамою - з Франкфурта в Єреван), плюс абсолютний рекорд вантажопідйомності - 253,8 т. «Мрія» перевезла і найдовший вантаж в історії повітряних транспортувань - дві лопаті вітряка завдовжки 42,1 м кожна.

З огляду на те, що Австралія є географічно віддаленою країною, проблема комунікації та підтримання повномасштабного авіаційного та морського сполучення зі світом належить тут до пріоритетних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-