Укрнафта заявила про півмільярдні збитки – тільки за квартал

Укрнафта заявила про півмільярдні збитки – тільки за квартал

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» у першому кварталі 2016 року отримала 510 млн грн збитків від ведення основної діяльності.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укрнафта».

«Збиток від ведення основної діяльності за І квартал 2016 року склав 510 млн грн. Прибуток, з якого сплачувалися податки, був вище за прибуток/збиток, визначений відповідно до правил бухгалтерського обліку за МСФЗ, тому до Державного бюджету було нараховано 102 млн грн. податку на прибуток», - йдеться у повідомленні.

Компанія називає причини від'ємних фінансових результатів.

«На фінансові результати позначилося значне падіння цін на нафту у звітний період - вартість нафти у перші місяці нинішнього року досягала рівня нижче 30 доларів за барель (для порівняння: у I кварталі 2015 року середня ціна становила близько 53 долари за барель)», - інформують в Укрнафті.

Одним з ключових факторів, що вплинув на фінансові показники компанії, стало нарахування штрафів та пені, сума яких становить близько 800 млн грн., на несплачені рентні платежі та податки минулих періодів (так звана «історична» заборгованість).

Нагадаємо, наприкінці квітня 2016 року Державна фіскальна служба звернулася до “Нафтогазу” з пропозицією звільнити голову “Укрнафти” Марка Роллінза. На думку ДФС, підставою для розриву договору є борг “Укрнафти” зі сплати податків, який за час управління Роллінза виріс на 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-