Україна вже може качати іранську нафту трубопроводом

Україна вже може качати іранську нафту трубопроводом "Одеса-Броди"

Укрінформ
Україна отримала можливість транспортувати іранську нафту нафтопроводом "Одеса-Броди".

Про це міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик сказав під час зустрічі з послом Республіки Туреччина в Україні Йонетом Джаном Тезельом та турецькими фахівцями, повідомляє Урядовий портал.

Насалик підкреслив, що українсько-турецьке партнерство у сфері енергетики є стратегічно важливим, зважаючи на геополітичні чинники та міжнародні тенденції у сфері енергетики, наявний технічний та практичний потенціал газотранспортної інфраструктури України. За словами міністра, структурні зміни енергетичного сектору та нафтогазової галузі, зокрема, дозволять Україні відійти від традиційної ролі транзитера та підвищити рівень ліквідності власного енергетичного ринку.

Міністр зазначив, що в результаті зняття санкцій з Ірану Україна має можливість транспортувати іранську світлу нафту нафтопроводом "Одеса-Броди".

"Українська сторона в рамках процесу лібералізації енергетичного сектору сьогодні розглядає можливість використання українських підземних сховищ газу іноземними газовими компаніями, в тому числі турецькими, для закачування та зберігання природного газу з метою його подальшого транспортування до країн ЄС", - наголосив Насалик.

Він запевнив турецьких партнерів, що Україна готова надати турецькій стороні всебічну підтримку, у тому числі можливість доступу до своїх ПСГ, а також прокачування необхідних обсягів природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-