Гройсман розкритикував енергетиків: Польща економить у 6 разів краще

Гройсман розкритикував енергетиків: Польща економить у 6 разів краще

Укрінформ
В Україні неефективно використовують енергію і це треба змінювати.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав під час свого виступу на ІІ форумі енергетичного партнерства "Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми достатньо неефективно використовуємо наявні ресурси. Навіть якщо порівняти з Польщею, то ми абсолютно поступаємося по усім параметрам. Країна, яка має достатньо сильну економіку, у 6 разів ми поступаємося Польщі, це означає, що у нас широке коло діяльності", - сказав Гройсман.

За його словами, над вирішенням цього питання уряд працюватиме разом з парламентом, експертами, міжнародними партнерами України. Треба розпочати формувати нове базове законодавство у сфері енергозбереження.

"Це дозволить запровадити абсолютно нові механізми, які дозволять Україні стати абсолютно незалежною", - сказав глава уряду.

Гройсман додав, що Україна спроможна забезпечити себе власним газом за рахунок збільшення видобутку.

"Зараз ми розпочинаємо етап збільшення власного видобутку газу і якщо колеги по минулому Кабміну зробили усе, щоб переключитися з російської труби на європейську, наше завдання - стати повністю енергонезалежною державою. У нас достатньо ресурсів і можливостей, які дозволять нам бути абсолютно енергонезалежними, розвивати енергетику, робити багато речей щодо заміщення альтернативних джерел енергії. Я вірю в те, що ми зробимо це у середньостроковій перспективі",- сказав Гройсман.

За його словами, кожного року держава мала зменшення власного видобутку газу, оскільки низька ціна на блакитне паливо, яку сплачували "Нафтогазвидобуванню", доводила до зубожіння це підприємство, але це треба змінювати.

"Запровадження єдиної ціни на газ, ринкової, а не якоїсь там контрактної, яку хтось написав, тому що йому так хотілося, а ринкової, дасть можливість побороти корупцію у сфері постачання газу",- додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-