Суд визнав протиправною бездіяльність НБУ щодо Укргазпромбанку

Суд визнав протиправною бездіяльність НБУ щодо Укргазпромбанку

Укрінформ
Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення Окружного адміністративного суду Києва про протиправність бездіяльності Національного банку відносно ліквідованого Укргазпромбанку.

Про це йдеться у визначенні апеляційного суду від 26 квітня 2016 року.

"Апеляційну скаргу Національного банку України - залишити без задоволення. Постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 14 березня 2016 року - залишити без змін. Постанова набирає чинності з моменту проголошення і може бути оскаржена впродовж десяти днів у касаційному порядку шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України", - йдеться у повідомленні.

У матеріалі апеляційного суду йдеться, що у  березні Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною бездіяльність НБУ відносно цього банку за позовом компанії "Торговий дім "Санко".

28 серпня 2014 року "Торговий дім "Санко" відкрив в Укргазпромбанку поточний рахунок. При цьому сам банк не провів витратні транзакції за платіжними дорученнями компанії з 9 по 23 лютого 2015 року.

8 квітня 2015 року у банк було введено тимчасову адміністрацію, а 15 вересня 2015 було прийнято рішення про ліквідацію банку.

Компанія "ТД "Санко" попросила суд визнати протиправною бездіяльність НБУ з листопада 2014 року по квітень 2015 щодо неприйняття адекватних, негайних і рішучих дій, своєчасного застосування адекватних заходів впливу до Укргазпромбанку.

Також компанія попросила визнати протиправною бездіяльність НБУ по захисту інтересів вкладників щодо безпеки зберігання коштів на рахунках банку.

Суд задовольнив позов "ТД "Санко" і визнав протиправною бездіяльність НБУ.

Нацбанк подав апеляцію, яку було відхилено 26 квітня Київським апеляційним адміністративним судом.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів 8 квітня 2015 року ввів тимчасову адміністрацію в Укргазпромбанк, а 14 вересня НБУ вирішив ліквідувати цю фінустанову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-