У НБУ кажуть, що в Україні забагато готівки

У НБУ кажуть, що в Україні забагато готівки

Укрінформ
Національний банк планує зменшити обсяг готівки в економіці України з 14,6% (співвідношення готівкової маси до ВВП у 2015 році) до 7,5% у 2020 році.

Про це під час круглого столу щодо ролі електронних платежів та розвитку безготівкових розрахунків, організованого Visa, заявив заступник голови Національного банку Владислав Рашкован, повідомляє регулятор у Facebook.

«Серед більшості розвинутих країн Україна виділяється високим показником співвідношення готівкової маси до ВВП. У 2014 р. цей показник становив 18,1%, за результатами 2015 р. він трохи зменшився – до 14,6%, втім обсяг готівки в обороті залишився без змін. Наше завдання - зменшити обсяг готівки в економіці. Прикладом для України у цьому контексті є Польща, яка має показник співвідношення готівкової маси до ВВП 7,5%. За попередніми прогнозами НБУ, аналогічного показника планується досягти у 2020 р.», - сказав Рашкован.

Заступник голови НБУ нагадав, що успішне впровадження проекту cashless-економіки є одним із ключових завдань для Національного банку на цей та наступний роки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-