Україні варто очікувати транш від МВФ уже в червні - Фонд Блейзера

Україні варто очікувати транш від МВФ уже в червні - Фонд Блейзера

Укрінформ
Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко вважає, що Україна може отримати черговий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду вже у червні.

Таку думку він висловив на прес-конференції в Києві у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прогнозував би, що транш у розмірі 1,7 млрд ми можемо отримати десь у середині-наприкінці червня. Якщо до 3 червня місія МВФ у Вашингтоні працює з даними, то вже десь числа 15-го рада директорів може прийняти позитивне рішення, і буквально через два-три дні гроші будуть в країні", - зазначив Устенко.

Він також вважає, що рішення нового уряду щодо підвищення тарифів більше, ніж передбачав меморандум, не може не сподобатися місії валютного фонду.

На думку експерта, слідом за траншем від МВФ Україна також може розраховувати на отримання 1 млрд дол. кредитних гарантій від США і ще близько 600 млн євро.

"У сумі ці 3,2 млрд, якщо надійдуть до України, дозволять поповнити наші резерви. Також вони дозволять Національному банку відмовитися від жорсткого валютного адміністрування, а це може сприяти припливу валюти, що може навіть позначитися на зміцненні гривні", - зазначив Устенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-