У ДФС сказали, що необхідно для нульового декларування

У ДФС сказали, що необхідно для нульового декларування

Укрінформ
У Державній фіскальній службі вважають за необхідне проведення нульового декларування всіма громадянами та фізичними особами-резидентами України.

Про це повідомляє прес-служба ДФС. 

На думку фіскалів, це стане першочерговим кроком стратегії впровадження рекомендацій BEPS (план дій ОЕСР з протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з-під оподаткування).

"Проведення нульового декларування має відмежувати минуле від майбутнього, в якому громадяни будуть зобов’язані звітувати та сплачувати податки з усіх отриманих доходів (включаючи доходи за межами України). Це необхідно для отримання державою достовірної та повної інформації про все майно (включаючи частки в іноземних компаніях), що знаходиться прямо або опосередковано у власності громадян", – зазначив директор Департаменту адміністративного оскарження та судового супроводження ДФС Дмитро Донець.

За його словами, для цього держава повинна звільнити задеклароване майно від оподаткування та/або забезпечити сплату податків за зниженими ставками, а також гарантувати безпеку для суб’єктів декларування щодо непритягнення до будь-якої відповідальності стосовно задекларованого майна.

Другим кроком має стати лібералізація правил здійснення зовнішньоекономічних операцій, зокрема, здійснення іноземних інвестицій, репатріації прибутку, розрахунків в сфері ЗЕД, зазначають у відомстві.

Ще одним заходом має стати запровадження оподаткування прибутку контрольованих іноземних компаній (КІК).

"Крім того, необхідно передбачити низку заходів з протидії розмиванню податкової бази. Так, пропонується посилити обмеження по витратах, пов’язаних з борговими зобов’язаннями, вдосконалити правила трансфертного ціноутворення та механізм визначення і оподаткування прибутку постійних представництв", - йдеться у повідомленні.

У ДФС наголошують на необхідності налагодження ефективного обміну інформацією з іншими країнами в рамках впровадження рекомендацій BEPS.

"За відсутності такого обміну жоден з запропонованих механізмів не буде працювати та не дасть очікуваного результату. Відтак ДФС зі свого боку і надалі налагоджуватиме взаємозв’язки з податковими органами інших країн", – наголосив Донець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-