В Нацбанку кажуть, що інфляція у квітні була

В Нацбанку кажуть, що інфляція у квітні була "очікуваною"

Укрінформ
У квітні сповільнення споживчої інфляції прискорилося до 9,8% (20,9% у березні), у місячному вимірі інфляція, як і очікувалося, становила 3,5%.

Про це йдеться в коментарі НБУ, що є в розпорядженні Укрінформу.

"У квітні, як і очікувалося, споживча інфляція в річному вимірі сповільнилася до однознакового рівня (9,8% з 20,9% у березні). У місячному вимірі вона становила 3,5%", - йдеться в коментарі.

У регуляторі зазначають, що основну частину зростання цін у квітні порівняно з березнем зумовило скасування знижки на природний газ для населення, яка діяла до 31 березня включно. Як наслідок, зростання цін за категорією «природний газ» у квітні становило 48,4%, що зумовило найбільший внесок в місячну інфляцію.

Також на рівень інфляції у квітні вплинуло подорожчання алкогольних напоїв, тютюнових виробів та палива, що в цілому відповідало очікуванням  Національного банку.

Однак в НБУ очікують, що інфляція на кінець 2016 року становитиме 12% з можливим відхиленням у 3%. При цьому за рахунок високого внеску від скасування знижки на газ у квітні та нещодавно оголошених урядом вищих темпів зростання тарифів на опалення та гарячу воду очікується більш значний внесок адміністративно-регульованої компоненти ІСЦ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-