Укрзалізниця досі не розплатилася з ЗЕРЗом - Вінник

Укрзалізниця досі не розплатилася з ЗЕРЗом - Вінник

Укрінформ
"Укрзалізниця" досі не розрахувалася за готову продукцію ЗЕРЗа і затягує процес підписання договорів.

Про це на прес-конференції заявив звільнений в.о. голови правління підприємства Олег Вінник, повідомляє "112 Україна".

"За електровози, які були відправлені замовнику ще в січні, "Укрзалізниця" не розрахувалася. Сума становить 10 млн грн. А 10 травня вже необхідно платити робітникам заробітну плату. На території підприємства є вже 7 відремонтованих електровозів на суму 50 мільйонів гривень, а "Укрзалізниця" затягує процес підписання договорів. Тобто, наше підприємство сьогодні кредитує "Укрзалізницю", - зазначив Олег Вінник.

Тим часом завод страйкує вже більше тижня. Трудовий колектив не згоден з рішенням керівництва "Укрзалізниці" звільнити Олега Вінника.

"За останні три роки у нас змінилося чотири керівники. Прийшов новий керівник, молодий, енергійний, який переміг у конкурсі, завод почав працювати. Якщо вирішаться всі питання — завод працюватиме. Ситуація складається так, що і "Укрзалізниця" без нашого заводу не може жити, і ми — без неї. Нам просто треба сісти і домовитися", - заявив на прес-конференції керівник профспілкової організації ЗЕРЗ Володимир Батюнін.

Сам Олег Вінник вважає, що його звільнення стало наслідком тиску з боку в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова та начальника Департаменту управління персоналом та соціальної політики ПАТ "Укрзалізниця" Ірини Михальченко, яка є дружиною колишнього голови правління ПРАТ "ЗЕРЗ" Геннадія Політикіна. Щодо останнього з боку заводу був поданий позов, а Національне антикорупційне бюро України проводить досудове слідство у кримінальному провадженні. Також за інформацією Олега Вінника, людей з оточення Геннадія Політикіна намагаються повернути на посаду керівника заводу.

"Я прийшов на посаду за відкритим конкурсом, а сьогодні мене намагаються змістити, щоб повернути на завод людину з оточення Політикіна, якого слідство підозрює в тому, що в результаті неправомірних дій заводу було завдано збитків у розмірі не менше 1 029 594 грн. Мені складно зрозуміти, чому "Укрзалізниця" не хоче почути 2027 осіб трудового колективу заводу", - зазначив Олег Вінник.

Представники трудового колективу висловили побоювання, що страйк припинять силовим методом і заведуть на підприємство ОМОН. А тим часом "Укрзалізниця", ігноруючи трудовий колектив заводу, вже оголосила новий конкурс на посаду керівника заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-