Європейська народна партія застерігає ЄС від

Європейська народна партія застерігає ЄС від "Північного потоку-2"

Укрінформ
Найбільша політична сила у Євросоюзі – Європейська народна партія – наголошує, що російсько-німецький проект газопроводу «Північний потік-2» не відповідає ключовим засадам зовнішньої, безпекової та енергетичної політики ЄС.

Про це йдеться у листі президента політичної групи ЄНП у Європарламенті Манфреда Вебера до віце-канцлера, міністра економіки ФРН Сігмара Габріела та до єврокомісара з питань енергетики Мігеля Каньєте, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Як президент групи ЄНП, я хотів би наголосити на необхідності відповідності проекту ключовим цілям з диверсифікації маршрутів транзиту важливих енергетичних ресурсів, а також джерел постачань. Але він навпаки може призвести до значного зростання залежності ЄС від Росії у сфері постачання газу", - наголосив лідер європейських народників.

Він також відзначив, що "Північний потік-2" суперечить зовнішній політиці, безпеці ЄС, а також цілям "Східного партнерства".

"ЄС ризикує створити шкідливі наслідки для постачання газу до Центральної і Східної Європи, включаючи Україну, особливо у зв’язку із оголошенням "Газпромом" припинення постачання газу до України, коли буде завершено "Північний потік-2", - заявив Вебер.

У свою чергу, у Єврокомісії у понеділок підтвердили отримання такого листа та пообіцяли відреагувати належним чином.

Як повідомлялося, Єврокомісія нині продовжує політичну, юридичну і технічну оцінку відповідності проекту "Північний потік-2" законодавству ЄС, а також стратегії енергетичної безпеки.

Раніше віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шевчович вже неодноразово виступав проти цього проекту. Також із листом до Єврокомісії з вимогою заборонити будівництво "Північного потоку-2" звернулися глави держав та урядів ряду країн Центральної та Східної Європи.

Про необхідність заблокувати проект також неодноразово наголошувало на вищому політичному рівні керівництво України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-