Європейський центробанк приховано вилучає купюри в 500 євро - ЗМІ

Європейський центробанк приховано вилучає купюри в 500 євро - ЗМІ

Укрінформ
З грудня 2015 року кількість банкнот номіналом 500 євро в обігу зменшилася майже на 20 мільйонів, хоча офіційного рішення про їх вилучення з обігу ще немає.

Про це пише Die Welt.

За даними німецького видання, за три останніх місяці кількість таких купюр зменшилася майже на 20 мільйонів - від 613 559 542 до 594 417 006. За щомісячною статистикою ЄЦБ про циркулювання євробанкнот, регулятор міг непомітно вилучити з обігу 500-єврові купюри на загальну суму приблизно в 10 мільярдів євро. Їх поступове виведення з обігу та знищення можуть затягнутися на десятиліття, стверджується в публікації.

Вважається, що банкноти з найвищим номіналом широко використовуються для розрахунків у кримінальному бізнесі, наприклад, у наркоторгівлі або при відмиванні грошей. Засідання ради керуючих ЄЦБ, на якому передбачається прийняти рішення про вилучення купюр номіналом у 500 євро, намічене на 4 травня.

Раніше повідомлялося, що витрати на вилучення таких купюр і заміну їх новими банкнотами меншого номіналу можуть перевищити 500 мільйонів євро. При цьому Центробанки Німеччини та Австрії виступають проти цього кроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-