Мільярдна компенсація: Нафтогаз і Укргазвидобування підписали мирову

Мільярдна компенсація: Нафтогаз і Укргазвидобування підписали мирову

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" підписала зі своєю "дочкою" ПАТ "Укргазвидобування" мирову угоду у рамках позову про вимогу компенсації їй 999,137 млн гривень пені та інших штрафних санкцій за несвоєчасну оплату НАК видобутого "Укргазвидобуванням" природного газу.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Сторони погодили укласти мирову угоду з метою врегулювання за взаємною згодою спору, який став причиною для пред'явлення позову у справі № 910/13859/15", - йдеться у постанові суду.

Зокрема, судом було заслухано пояснення представників сторін, досліджено надані суду докази, в результаті чого суд встановив, що зазначена мирова угода підписана повноважними особами. Відповідно до вимог ст. 78 ГПК України про затвердження мирової угоди сторін суд виносить ухвалу, якою одночасно припиняє провадження у справі.

"Сторони погодили, що після належного виконання публічним акціонерним товариством "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" зобов'язань з оплати пені та штрафу в розмірі 1,00 (одна гривня) гривня згідно п. 1 цієї Мирової угоди грошові зобов'язання Публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" перед Публічним акціонерним товариством "Укргазвидобування" з оплати інфляційного збільшення заборгованості в сумі 585, 864 млн гривень та трьох процентів річних в сумі 36,189 млн грн гривень припиняються в повному обсязі за згодою сторін", - йдеться у тексті мирової угоди.

Нагадаємо, суть спору полягала в тому, що НАК "Нафтогаз України" належним чином не виконав свої зобов'язання щодо оплати природного газу, видобутого "Укргазвидобуванням". У цьому зв'язку УГВ нарахував штрафні санкції у вигляді пені - 397,058 млн грн, штрафу - 376,205 тис. грн, 3% річних - 36,152 млн грн та інфляційного збільшення - 562,804 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-