ProZorro запустила інформресурс для публічних закупівель

ProZorro запустила інформресурс для публічних закупівель

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі запустило спеціальний інформаційний ресурс для державних замовників – Infobox.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Головне завдання ресурсу – забезпечення інформаційної підтримки замовникам під час реформування системи публічних закупівель і переведення всіх державних тендерів в електронну систему ProZorro, йдеться в повідомленні.

"Infobox має два основних розділи: публічні закупівлі для "Чайників" та Бібліотека примірних специфікацій. Окрім того, є розділ новин, де закупівельник може отримати найсвіжіші повідомлення щодо роботи системи, акредитації майданчиків, особливостей процедур тощо. Ці новини державні замовники можуть отримувати у вигляді регулярної поштової розсилки", - розповіла заступник генерального директора ДП "Зовнішторгвидав України" Надія Бігун.

За її словами, знайти та оформити специфікацію на товари, що часто закуповуються (наприклад - офісний папір для друку, картриджі, офісні меблі), буде простіше, адже всі специфікації будуть зібрані у Бібліотеці примірних специфікацій і доступні кожному.

"Замовнику просто треба знайти необхідну специфікацію через пошук за ключовим словом чи за кодом, завантажити файл, змінити його відповідно до специфіки його власної закупівлі та приєднати до тендерної документації. Таким чином підготовка до закупівлі буде проходити швидше і легше", - зазначила Бігун.

Нагадаємо, з 1 квітня введено в дію Закон "Про публічні закупівлі", який забезпечує переведення всіх державних закупівель в Україні в електронний формат. Перехід відбувається у два етапи: з 1 квітня всі свої закупівлі в систему ProZorro зобов'язані перевести центральні органи виконавчої влади і підприємства, що діють в окремих сферах господарювання (так звані "природні монополії"), а з 1 серпня використання електронної системи держзакупівель стане обов'язковим для решти державних замовників.

Електронна система держзакупівель працювала в пілотному режимі з лютого 2015 року. Використання системи було добровільним: кожен державний замовник мав можливість проводити в ProZorro допорогові закупівлі на суму до 200 тисяч гривень для товарів та послуг і 1,5 млн грн для робіт. У пілотному режимі система ProZorro дозволила заощадити понад 1,3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-