НБУ зберіг прогноз інфляції на рівні 12%

НБУ зберіг прогноз інфляції на рівні 12%

Укрінформ
Національний банк України зберігає прогноз споживчої інфляції на рівні 12% на кінець 2016 року і 8% - на кінець 2017 року.

Про це йдеться в "Інфляційному звіті" за квітень 2016 року, оприлюдненому на сайті НБУ.

"Національний банк України зберігає прогноз споживчої інфляції на рівні 12% на кінець 2016 року і 8% на кінець 2017 року, незважаючи на те, що у першому кварталі зниження інфляції відбувалося швидше, ніж прогнозувалося в січні. Такі прогнози інфляції відповідають цілям монетарної політики Національного банку", - зазначається у звіті.

У Нацбанку кажуть, що незмінність прогнозу пов'язана насамперед із тим, що більшість факторів, які сприяли стрімкому уповільненню інфляції у січні-березні 2016 року, мають короткостроковий характер, і їхній вплив буде нівельовано в наступних періодах. Також повернення показника інфляції до цільових значень буде підтримане зростанням цін на світових товарних ринках.

"Економіка України відновить зростання в 2016 році. За оцінками НБУ, реальний ВВП вже за результатами першого кварталу продемонструє приріст у річному вимірі, хоч і незначний. У цілому за рік Національний банк вважає за доцільне залишити прогноз економічного зростання на рівні 1,1%", - відзначають у НБУ.

З одного боку, очікування Національного банку щодо динаміки цін на світових товарних ринках покращилися. З іншого боку, сприятливий вплив цього фактору може бути нівельований погіршенням ділових очікувань та настроїв інвесторів у разі затримки з відновленням співпраці з Міжнародним валютним фондом, зауважують у Нацбанку.

У НБУ наголошують, що окреслені прогнози відповідають базовому сценарію, який є найбільш ймовірним. У його основі лежать припущення, що ситуація на сході країни не погіршуватиметься, співпраця з МВФ продовжиться, ціни на світових товарних ринках зростатимуть протягом прогнозного горизонту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-