Іран планує обговорити з Україною постачання енергоресурсів - посол

Іран планує обговорити з Україною постачання енергоресурсів - посол

Укрінформ
Іран та Україна мають намір обговорити питання щодо постачання іранських енергоносіїв в Україну найближчим часом. Принципової домовленості про це було досягнуто у лютому під час візиту в Тегеран української делегації на чолі з віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком.

Про це у понеділок під час прес-конференції заявив посол Ісламської Республіки Іран в Україні Мохаммад Бехешті-Монфаред.

«Під час поїздки української делегації пан Зубко провів зустріч з паном Зангане (міністр нафти Ірану Біджан Намдара Зангане. - Ред.), і сторони тоді погодилися  обговорити ці питання щодо співпраці в енергетичній сфері найближчим часом», - сказав дипломат, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Він повідомив, що українська сторона висловила зацікавленість у співпраці с Іраном у ремонті та оновленні нафтопереробних заводів в Україні. Йшлося, зокрема, про те, щоб використовувати ці заводи для переробки та накопичення енергетичної продукції.

Посол не виключив, що для такої роботи будуть використані також родовища в Україні, зокрема у Львівській області. За його словами, відповідні пропозиції щодо модернізації українських нафтопереробних підприємств уже передані у Тегеран та чекають на рішення.

Відповідаючи на запитання Укрінформу про те, які інфраструктурні проекти мають бути здійсненні для транспортування іранських енергоносіїв в Україну, посол висловив переконання, що такі шляхи вже існують.

«Я думаю, що вже існує така інфраструктура. Найкращими шляхами є наявні нафтогазопроводи Іран-Туреччина-Європа», - сказав Мохаммад Бехешті-Монфаред.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-