Українська економіка готова до відновлення зростання - МВФ

Українська економіка готова до відновлення зростання - МВФ

Укрінформ
Кроки, які були зроблені попереднім урядом відповідно до програми МВФ, призвели до закінчення фінансової кризи, стабілізації країни і відновлення конкурентоспроможності.

Про це в інтерв’ю "Українській правді" заявив перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон.

За його словами, на Україну також мало великий позитивний вплив рішення проблем в газовому секторі.

"Це стосується ліквідації субсидій для бідних, які часто діставалися зовсім не бідним, і зменшення марнотратного використання газу. Також, наскільки я розумію, вперше минулої зими Україна зовсім не імпортувала газ з Росії для своїх потреб. Я вважаю, що це велике досягнення", - заявив Ліптон.

В МВФ сподіваються на відновлення співпраці з Україною на шляху необхідних реформ. "Тепер, як мені здається, українська економіка готова до відновлення зростання", - додав він.

"Потрібно не допустити відкату тих реформ, які вже були проведені. Бюджет майже збалансований, курс обміну валюти відрегульований, наслідки від девальвації куповані, монетарна політика є розумною, втрати від газового сектора також помітно знижені - тому важливо не допустити, щоб ці процеси пішли назад", - заявив перший заступник.

За словами Ліптона, є ряд законів, які Україні необхідно прийняти, для того, щоб виконати свої зобов'язання щодо подальших реформ.

"Також є питання подальшого підвищення тарифів, який доведеться обговорювати, тому що це ключ до фінансової та енергетичної незалежності України", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-