Неконтрольовані території винні за електроенергію 21 мільярд - Міненерго

Неконтрольовані території винні за електроенергію 21 мільярд - Міненерго

Укрінформ
Станом на 1 березня 2016 року загальна заборгованість підприємств за електроенергію становить 26,33 млрд грн, з яких 21 млрд грн - це борги підприємств, що розташовані на не контрольованій Україною території.

Про це в ході круглого столу «Як забезпечити незалежність НКРЕКП для ефективної роботи нової моделі енергоринку?» в Укрінформі зазначила заступник директора Департаменту електроенергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Софія Угрюмова.

«На 1 березня 2016 року у нас заборгованість 26 млрд 330 млн. Із них вугільна промисловість - 9,7 млрд, водоканали - 4,8 млрд, населення з пільг та субсидій - 4,2 млрд, ЖКГ без водоканалів 1,8 млрд. Всі інші дрібні - хімічна, машинобудівна, підприємства держбюджету та підприємства місцевих бюджетів... За даними енергоринку, із загальної суми близько 21 млрд - це заборгованість по окупованих територіях», - сказала вона.

За її словами, щоб виправити таку ситуацію, Міністерством енергетики та вугільної промисловості і депутатами на розгляд ВР було подано законопроект №4272, що передбачає погашення заборгованості підприємств електроенергетичної та вугільної галізей на загальну суму близько 3 млрд грн за рахунок їхньої заборгованості зі сплати податків та ресурсних платежів.

«Цей законопроект був розглянутий на комітеті паливно-енергетичного комплексу, де він був підтриманий. Ми очікуємо рішення бюджетного комітету ВР», - уточнила Угрюмова.

Також вона додала, що значне зростання заборгованості окупованих територій спричинено тим, що підприємства, що там знаходяться, практично не оплачують спожиту електроенергію. «У нас із жовтня по травень було прийнято рішення постачати туди електроенергію, проте ніхто за неї не платив», - сказала представник міністерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-