В Україні

В Україні "луснули" ще два банки

Укрінформ
Національний банк України прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "Софійський" та ПАТ "Петрокоммерц-Україна".

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України за пропозиціями Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Софійський" та ПАТ "Петрокоммерц-Україна" (№280 від 21 квітня 2016 року та №284 від 22 квітня 2016 року)", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в прес-службі регулятора, після віднесення ПАТ "Банк Петрокоммерц-Україна" до категорії проблемних було установлено факти невиконання банком операцій клієнтів у встановлений законодавством строк. На 16 березня обсяг невиконаних операцій перевищив 30% зобов'язань банку. У зв'язку з цим Нацбанк був зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.  ПАТ “Банк Петрокоммерц-Україна” було віднесено до категорії неплатоспроможних 17 березня 2016 року.

ПАТ Банк "Софійський" також визнали неплатоспроможним. Це сталося 22 грудня 2015 року через втрату ліквідності. Власники істотної участі в банку не змогли вжити своєчасних заходів з достатньої фінансової підтримки для запобігання настанню неплатоспроможності банку, пошук інвестора не дав очікуваних результатів, наголосили в НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-